Luther!

Olen saanut kunnian olla mukana Martti Lutherin elämästä kertovassa musiikkinäytelmässä, joka on rakennettu nukkekuorolle, soitinyhtyeelle ja kahdelle näyttelijälle. Luvassa on herkkää että rouheaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Luther! on moninainen ja monitasoinen teos, joka tuo yhteen erilaisia elementtejä:

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisokuoroista Aurorasta ja Vox Vanajasta muodostuvaa noin 70-henkistä kuoroa johtaa kanttori Ismo Savimäki. Kukin Aurorassa laulava nuori on tehnyt oman nuken, jonka on itse myös suunnitellut. Työtä ovat ohjanneet nukketeatteritaiteilija Hannu Räisä sekä teoksen ohjaaja Taina Maria Savimäki.

Puherooleissa ovat Antti Kemppainen Lutherina ja minä Miikka J. Anttila Hieronymuksena, joka haastaa tulisieluisen Lutherin. Esityksessä seikkailee myös keskiaikaisen commedia dell´arte -perinnettä henkivä pieni seurue naamionäyttelijöitä. Seurue kommentoi liikkeillään ja eleillään kuoron laulamaa tarinaa yleisölle.

_MG_6965

Lisää ulottuvuutta teos saa kirkon kupoliin heijastettavista maalauksista. Tuire Toivolan teokset ovat sekä esittäviä kuvia että tunnelmaa rakentavia abstrakteja värimaisemia. Projisoinnin toteuttaa Veikko Pulli.

_MG_2032

Eila Kostamon käsikirjoittama ja Antti Polameren säveltämä Luther! kantaesitetään Hämeenlinnan kirkossa 7. lokakuuta ja toinen esitys on seuraavana iltana 8. lokakuuta.

Katso traileri tästä.

Lue lisää täältä.

Lähde: http://www.hameenlinnanseurakunnat.fi/tapahtumat/kantaesitys-luther-hameenlinnan-kirkko-7-ja-8-10/

_MG_4805

Hieronymus.

Kuvat: Tomi Vesaharju.

Julkaissut Miikka J. Anttila

Olen esiintyjä, tuottaja ja työn kautta oppinut näyttelijä hämäläisen kulttuurielämän sykkeestä Hämeenlinnasta. Tie on vienyt harrastajateatterista kohti ammattinäyttelijän uraa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: